BOB-actie in Arnhem.

               Binnenkort houdt 3VO een uitgebreide BOB-campagne. Hierbij zullen een groot aantal sportkantines in Arnhem worden bezocht. Zij krijgen een pakketje met spullen waarmee ze de aandacht op de BOB kunnen vestigen.

Bob-WK-actie op 15 juni in Arnhem.

Zoals jullie weten begint het WK-voetbal binnenkort, dit biedt een prachtige kans om de Bob-boodschap op een ludieke manier onder de aandacht te brengen.

3VO-Oost heeft tijdens de periode van de groepswedstrijden de beschikking over een oranje Bob-busje. Het is de bedoeling dat we met dit busje een aantal steden bezoeken om de Bob-afspraak te promoten.
Voor 15 juni as staat Arnhem op de agenda. De locatie is het Daniel Jozef Meier plein tussen café Dudok en het gemeentehuis.
Het tijdstip waarop de actie zal plaatsvinden is van 16.00 tot 19.00. Op dit tijdstip trekken we de aandacht van het winkelende publiek en van de mensen die van hun werk komen.

Het publiek kan ‘Scoren met BOB’; een klein circuitje afleggen met een bal. De beloning bestaat uit een speciale oranje WK-sleutelhanger. Het promotieteam zal steeds bij het overhandigen van de sleutelhanger wijzen op het belang van de BOB.

Gedelegeerde Marijke van Haaren gaf op 15 juni de aftrap voor de provinciale actie van BOB: Eerst een BOB, dan een fluitje.Veelgestelde Vragen


 • Welke invloed heeft alcohol op mijn reactievermogen?
  Je reactievermogen neemt af. Na twee glazen alcohol rem je al een halve seconde later dan normaal. Als je 80 kilometer per uur rijdt is je remweg 11 meter langer dan zonder alcohol in je bloed!

 • Welke invloed heeft alcohol op mijn blikveld?
  Je ziet minder. Na alcoholgebruik heb je de neiging om recht vooruit te kijken, alsof je in een tunnel zit. Wat er links en rechts van je gebeurt zie je daardoor niet, of minder. Een gevaar dus voor overstekende voetgangers! Het is ook moeilijk om je aandacht te verdelen over alles wat je ziet.

 • Welke invloed heeft alcohol op mijn concentratievermogen?
  Je concentratie neemt af. Alcohol maakt je suf. Heel gevaarlijk, omdat je in het verkeer op verkeersborden, verkeerslichten en andere verkeersdeelnemers moet letten. Ook bij weinig verkeer is concentratie belangrijk. Voor je het weet mis je een bocht en rij je tegen een boom. Is al vaker gebeurd!

 • Welke invloed heeft alcohol op mijn gedrag?
  Je denkt prima te kunnen rijden. Alcohol zorgt ervoor dat je denkt meer te kunnen, je neemt meer risicoís. Je schat situaties verkeerd in, bijvoorbeeld bij het inhalen. Kortom, gevaarlijk!

 • Wil jij weten hoe het voelt om met alcohol op te rijden?
  Doe een test in de Bob-bus.

 • Waarom vindt 3VO dat je geen alcohol mag drinken als je moet rijden? Drie glazen alcohol is toch wettelijk toegestaan?
  De invloed van alcohol op je lichaam is bij iedereen anders. Er spelen een aantal factoren mee. Denk aan geslacht, gewicht, lichaamsbouw en gezondheid. 3VO vindt daarom dat een alcohollimiet niets zegt. Wie veilig rijdt drinkt geen alcohol.

 • Hoeveel doden en gewonden vallen in het verkeer door alcoholgebruik?
  Elk jaar vallen er 225 verkeersdoden en 3400 ernstig gewonden wegens rijden onder invloed.

 • Is Bob een afkorting?
  Sommige denken dat Bob staat voor Bewust Onbeschonken Bestuurder.
  Dit is echter niet juist. Bob is gewoon een naam, verzonnen door het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid.

Heb jij nog vragen?
Kijk voor meer informatie op www.alcoholvoorlichting.nl

klik hier voor pagina terug

terug naar de vorige pagina