Woensdag 31 mei 2006: Straatspeeldag Kronenburg/Appelgaard


Op woensdag 31 mei 2006 wordt van 13.30 uur tot 16.00 uur in het kader van de nationale straatspeeldag een straatspeeldag gehouden voor kinderen tot 12 jaar uit de wijken Kronenburg en Appelgaard. Deze vindt plaats ter hoogte van het speeltuintje aan de Schepen van der Camerstraat. Deze activiteit is een initiatief van Stichting Rijnstad.

Deze activiteit is een initiatief van Stichting Rijnstad in samenwerking met jeugd activiteiten bewoners commissie in Kronenburg/Appelgaard. Deze commissie heeft als doel kinderen samen, veilig te laten spelen in de wijken Kronenburg en Appelgaard in Arnhem-Zuid.

Jeugd Activiteiten Commissie Kronenburg/Appelgaard (JACKA) is ontstaan omdat er weinig activiteiten voor kinderen in deze wijken worden georganiseerd. JACKA wil gedurende het jaar diverse activiteiten organiseren voor kinderen tot 12 jaar. Bij binnenactiviteiten( workshop “waar ben je goed in”, dans en beweging en spelletjesmiddagen) wordt gebruik gemaakt van de ruimte in Jongerencentrum de Madser. De buitenactiviteiten betreffen activiteiten op de veldjes in de wijk.

Vanwege het grote succes, van de straatspeeldag vorig jaar, maken we er een jaarlijks terugkerende activiteit van. Wat is er allemaal te doen op die dag:
- Springkussen
- Maxi Twister
- Workshop Djembee
- Workshop Streetdance
- Hobbelfietsen, Stokvangen,
- Schilderijen maken
- Schminken
- En nog veel meer.
Er is voor iedereen een traktatie.
Deelnemen aan straatspeeldag is gratis.
Kom langs en doe mee! Tot woensdag 31 mei in kronenburg.

Aanvullende informatie kan verkregen worden bij:
Nuray Kanik – kinder- en tienerwerkster bij Stichting Rijnstad
Contactgegevens:
De Madser
Kronenburgbusbaan 25, Arnhem
Telefoon: 026-3272597
E-mail: n.kanik@rijnstad.nlWoensdag 31 mei 2006: straatspeeldag.

Klik hier om naar de website van 3VO landelijk te gaan waar deze informatie ook op staat en bovendien nog vele aanklikbare linkjes.

Doe mee aan de 3VO Straatspeeldag
Iedereen kan meedoen. Als deelnemende groep aan deze landelijke actie, organiseert u in uw buurt uw eigen Straatspeeldag. U bepaalt dus zelf of het een grote of een kleine actie wordt, welke spelletjes de kinderen spelen en op welke manier de verkeersveiligheid aan de orde komt. Wat moet u doen?

Meld u aan bij 3VO
Dit jaar is aanmelden bij 3VO voor u extra aantrekkelijk. Vul het e-mailformulier hieronder volledig in en verzend het. U krijgt dan - zolang de voorraad strekt - begin mei de 3VO Straatspeeltas met het actiepakket thuisbezorgd.

In de straatspeeltas zitten onder andere 50 zonnekleppen, 50 meter afzetlint, 50 ballonnen, 5 vlaggenlijnen, 3 jongleerballen, 2 pennen en een opblaashamer '3VO timmert aan de weg'

Vorm een initiatiefgroep en maak opzet van de dag
In welke straat wilt u de Straatspeeldag houden? Welke vertegenwoordigers van de gemeente nodigt u uit. Wie wilt u bij de Straatspeeldag betrekken? Welke spelletjes wilt u doen?
Er komt best het een en ander kijken bij de organisatie van een Straatspeeldag. We hebben voor u een checklist gemaakt als geheugensteuntje.

Schrijf een brief aan de gemeente
Om medewerking van de gemeente te krijgen, heeft 3VO voor u een brief opgesteld die u zo kunt toesturen. Daarin vraagt u aandacht voor de Straatspeeldag. U kunt de brief op de landelijke site downloaden.

U treft bovendien een aanbevelingsbrief aan van 3VO die u kunt gebruiken om uw standpunten kracht bij te zetten. Die is ook te downloaden.

Informeer buurtbewoners
Natuurlijk is een succesvolle straatspeeldag afhankelijk van de medewerking van de buurtbewoners. Daarom is het van belang om iedereen tijdig te informeren over wat er gaat gebeuren, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

Stuur een persbericht naar lokale media
Voor leuke initiatieven heb je kans dat je de aandacht trekt van de regionale of lokale krant, radio of tv. Het is dan wel belangrijk een goed persbericht op te stellen en aan de juiste persoon te sturen. Bel daarvoor met de stads- of streekredactie van de plaatselijke krant, of zoek het redactieadres van de lokale of regionale radio of tv.

Vergeet in het persbericht nooit de naam en het telefoonnummer van de contactpersoon op de nemen, zodat een journalist informatie op kan vragen.klik hier voor pagina terug

terug naar de vorige pagina